top of page

Recept: gluténmentes kölesfelfújt

Végül is úgy készül, mint egy rizsfelfújt, csak kölessel, így is gluténmentes.

Aki ismeri DUSA FANNY dietetikusunkat és járt már nála tanácsadáson, ismeri annyira, hogy nagyon is szereti az egyszerű és praktikus megoldásokat. Egyszerű és finom.





Hozzávalók:

  • 100 g durvára vágott dió

  • 80- 100 g eritrit- stevia keverék

  • 200 g köles (200 g köleshez 6 dl víz)

  • 2 db tojás

  • 1 db narancs reszelt héja és leve – kb. 1 dl

  • 1 csipet só


Ellkészítés:

A kölest enyhén sós, bő vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A tojásokat kettéválasztjuk.

A tojássárgáját simára keverjük az édesítőszerrel, a narancs kifacsart levével és lereszelt héjával, hozzákeverjük a durvára vágott diót.

A tojásfehérjét a sóval habbá verjük és óvatosan a masszához forgatjuk.

190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Össz szénhidráttartalom: 50 g szénhidrát – ahány szeletre vágtuk, annyival osztjuk el.

bottom of page