top of page

Recept: cukormentes, teljes kiőrlésű gesztenyés piskótatekercs

Cukormentes, teljes kiőrlésű GESZTENYÉS PISKÓTATEKERCS Csengeri Lilla dietetikusunk ajánlásával




HOZZÁVALÓK:

A piskótához:

  • 60 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

  • 5 g holland kakaó

  • 6 db tojás

  • 1 púpos evőkanál cukorhelyettesítő (négyszeres erősségű -eritrit-stevia keverék)

  • 1 tk. szódabikarbóna

  • 1 tk. sütőpor

  • 1 csipet só


A töltelékhez:

  • 250 g natúr gesztenyemassza

  • 100 g vaj

  • 100 ml habtejszín

  • 1 púpos evőkanál cukorhelyettesítő (négyszeres erősségű -eritrit-stevia keverék)

  • ízlés szerint rum vagy rumaroma



ELKÉSZÍTÉS:

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket verjük kemény habbá a cukorhelyettesítővel. A lisztet keverjük össze a kakaóporral, a sütőporral, szódabikarbónával és egy csipet sóval. A sárgájákhoz keverjük hozzá a lisztes keveréket, vegyünk ki kicsit a fehérjéből azt is keverjük el benne.


Végül pedig nagy mozdulatokkal vegyítsük a tojásfehérjehabbal a lisztes sárgájás keveréket, vigyázva, hogy ne törjük nagyon szét a habot. A piskótatésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 10-12 percre.


Amíg sül a piskóta, készítsük el a gesztenyés tölteléket. A szobahőmérsékletű vajat keverjük ki a cukorhelyettesítővel, majd tovább keverve adjuk hozzá a natúr gesztenyemasszát, ízlés szerint ízesítsük rummal (vagy aromával). A habtejszínt verjük kemény habbá, majd nagy mozdulatokkal keverjük bele a gesztenyés masszába.


Amikor a piskóta kisült tegyük tiszta konyharuhára és tekerjük fel, hogy így hűljön ki. Miután langyosra hűlt, töltsük meg a gesztenyés krém kb. háromnegyedével, tekerjük fel, majd kívülről is kenjük meg a krémmel.

Az egész sütemény szénhidráttartalma: 122 g.

Comments


bottom of page