Recept: cukormentes, teljes kiőrlésű gesztenyés piskótatekercs
- Csengeri Lilla
- 6 days ago
- 1 min read
Cukormentes, teljes kiőrlésű GESZTENYÉS PISKÓTATEKERCS Csengeri Lilla dietetikusunk ajánlásával

HOZZÁVALÓK:
A piskótához:
60 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 g holland kakaó
6 db tojás
1 púpos evőkanál cukorhelyettesítő (négyszeres erősségű -eritrit-stevia keverék)
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
1 csipet só
A töltelékhez:
250 g natúr gesztenyemassza
100 g vaj
100 ml habtejszín
1 púpos evőkanál cukorhelyettesítő (négyszeres erősségű -eritrit-stevia keverék)
ízlés szerint rum vagy rumaroma
ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket verjük kemény habbá a cukorhelyettesítővel. A lisztet keverjük össze a kakaóporral, a sütőporral, szódabikarbónával és egy csipet sóval. A sárgájákhoz keverjük hozzá a lisztes keveréket, vegyünk ki kicsit a fehérjéből azt is keverjük el benne.
Végül pedig nagy mozdulatokkal vegyítsük a tojásfehérjehabbal a lisztes sárgájás keveréket, vigyázva, hogy ne törjük nagyon szét a habot. A piskótatésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 10-12 percre.
Amíg sül a piskóta, készítsük el a gesztenyés tölteléket. A szobahőmérsékletű vajat keverjük ki a cukorhelyettesítővel, majd tovább keverve adjuk hozzá a natúr gesztenyemasszát, ízlés szerint ízesítsük rummal (vagy aromával). A habtejszínt verjük kemény habbá, majd nagy mozdulatokkal keverjük bele a gesztenyés masszába.
Amikor a piskóta kisült tegyük tiszta konyharuhára és tekerjük fel, hogy így hűljön ki. Miután langyosra hűlt, töltsük meg a gesztenyés krém kb. háromnegyedével, tekerjük fel, majd kívülről is kenjük meg a krémmel.
Az egész sütemény szénhidráttartalma: 122 g.
Comments