top of page

Mandulás zabkeksz cukormentesen

Writer: Dusa FannyDusa Fanny


Hozzávalók:


  • 200g vaj
  • 1 tojás
  • 200g finomszemű zabpehely
  • 100g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50g négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (eritrit+stevia)
  • 70g őrölt mandula
  • fél zacskó sütőpor
  • 1 csipet só
 

Elkészítése:

 
Vehetünk őrölt mandulát is, de az egész szemekből otthon is készíthetünk darált változatot, akkor érdemes darálás előtt serpenyőben picit megpirítani a magokat.

A puha vajat a cukorhelyettesítővel és a tojással kézi mixer segítségével kikeverjük.

A lisztet keverjük össze a zabpehellyel, az őrölt mandulával, a sütőporral és a csipet sóval. A tésztából formázzunk egyforma méretű golyókat és sütőpapírral bélelt tepsiben lapítsuk ki őket, kekszformákat készítve. 200 fokra előmelegített sütőben süssük őket 10-12 percig (légkeveréses módban).
 
Nekünk egy darab golyó kb. 30 grammos lett (formázáskor mért súly), így lett 22 darab keksz.
 
Az egész adagnak 185g a szénhidráttartalma, így 22 darab keksz esetén egy darab keksznek 8,5 gramm a szénhidráttartalma. Természetesen, ha más nagyságú kekszeket csinálunk, akkor az össz-szénhidrát tartalmat osztani kell a kekszek számával és az eredmény lesz egy darab keksz szénhidráttartalma.

Comentarios


bottom of page